fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

Doç. Dr. F. Nalan Kayrak

Popüler
 
0.0 (0)
19800 0 1 0
DD Updated

Doktor Bilgileri

Akademik Kariyer
Doçent Dr.
Mesleği
Tıp Doktoru
Doktor Branşı
  • Nöroloji
Muayenehane / Hastane adı
Muayenehane
Mezun olduğu üniversite
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi
Mezuniyet yılı
1984
Uzmanlığı aldığı üniversite
Haydarpaşa Numune E.A. Hastanesi

İletişim Bilgileri

Fax
+902122336950

Konum Bilgileri

Şehir
İstanbul
İlçe
Şişli
Posta Kodu
34379
Adres
Güzelbahçe Sokak, No:15
Centermed Binası, Kat:4

Hizmetler

Hizmet Dilleri
İngilizce
Radyoloji Hizmetleri
Elekroensefalografi

Doç. Dr. Fatma Nalan Kayrak, Safranbolu’da doğdu. Lise eğitimini Kadıköy Anadolu Lisesi'nde tamamlamasının ardından İstanbul Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini bitirerek tıp doktoru unvanını aldı. Mecburi hizmetini Muğla Ana Çocuk Sağlığı'nda gerçekleştirdi ve ardından Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde nöroloji uzmanlık eğitimini tamamladı. Uzmanlık tezini “Çocuklarda EEG” konusunda hazırladı.

Doç. Dr. Fatma Nalan Kayrak, 1994 yılında Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin 3. Nöroloji Kliniğinde nöroloji uzmanı olarak göreve başladı ve bu klinikte görev aldığı süre içerisinde özellikle epilepsi ve uyku konusunda kendisini geliştirme imkanına sahip oldu. 1996 yılında Teksas, Houston’da Baylor Medical College Sleep Disorders Center’da uyku bozuklukları konusunda “research fellow” olarak çalıştı. Bu çalışma süresi içinde uyku hastalarına yaklaşım ve gece nöbetlerinde uyku laboratuarında hastaların incelenmesi konusunda yoğun bir eğitim alma şansı oldu. Aynı yıl içinde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde Uyku Laboratuarı’nın kurulması ve burada çalışacak teknisyenlerin yetiştirilmesinde görev aldı.

Doç. Dr. Kayrak, 1994 ile1998 yılları arasında epilepsi ve uyku polikliniklerinde görev aldı ve bu süreçte ülkemizde ve dünyada epilepsi cerrahisi konusundaki gelişmeleri izleyerek görev aldığı hastanede de epilepsi cerrahisi çalışmalarının başlaması gerektiği düşüncesiyle 1998 yılında Kanada, Ontario, London, University of Western Ontario Epilepsy Unit’e gidip epilepsi hastalarında uzun süreli video-EEG monitorizasyon incelemesinin yapılması üzerine eğitim gördü. 1998 yılında Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin 3.Nöroloji Kliniğinde şef yardımcısı unvanını aldı. 1999 yılında Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde video-EEG monitorizasyon çalışmalarını başlattı.

Doç. Dr. Kayrak, 2000 yılında nöroloji, nöroşirurji, nöropsikoloji, psikiyatri ve radyoloji uzmanlarından oluşan bir epilepsi cerrahisi ekibinin oluşmasına yardımcı oldu ve yeni oluşturulan bu ekiple birlikte 2001 yılında epilepsi cerrahisi operasyonlarını başlattı; pek çok epilepsi hastasının cerrahi yolla tedavisi gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Kayrak, 2003 yılında doçent unvanını aldı. 2003 ile 2007 yılları arasında ise SPIKE ve Epilepsi Nöbetlerinin Semiyolojisi isimli epilepsi konusunda yürütülen eğitim projelerinde çalıştı ve bu projelerle Türkiye’de pek çok ildeki nöroloji asistan ve uzmanlarının epilepsi hakkındaki eğitimlerine katkı sağladı. 2005 ile 2007 yıllları arasında Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde kurulmasında öncülük ettiği video-EEG monitorizasyon ve uyku laboratuarını içeren UYEPAM’da (Uyku ve Epilepsi Araştırma Merkezi) epilepsi ve uykuyla ilgili çalışmalarını sürdürdü ve 2008 yılının Şubat ayında devlet sektöründen ayrılarak Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde ve Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde Uyku Merkezlerinin kuruluşunu gerçekleştirdi. Kendisi ayrıca Göztepe Medical Park, Osmanoğlu Hastanesi, Kavacık Medistate Hastanesi ve İstanbul Cerrahi Hastanesi gibi diğer özel hastanelerde de görev almıştır.

Doç. Dr. Kayrak, Türk Epilepsi ile Savaş Derneğinde, Türk Uyku Tıbbı Derneğinde, Türk Nörolojik Bilimler Vakfı’nda (NÖBİVA) yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı; çok sayıda yurt içi ve yurt dışı kongreye konuşmacı ve oturum başkanlığı görevleriyle katıldı.

Doç. Dr. Kayrak, İngilizce bilmekte olup temel yoga ve yoga terapi eğitmenidir. Ayrıca tüplü dalış eğitmen asistanıdır ve SSI Dive Controller sertifikasına sahiptir. Özel ilgi alanları arasında heykel-seramik sanatı ve dekorasyon yer almaktadır. İnsanın sürekli kendisini geliştirebileceğine inanmaktadır ve bu yolda aktif çaba harcamaktadır.

Doç. Dr. Kayrak, hekimliğin sadece tıbbi bilgiden ibaret olmadığını, hastaya doğru yaklaşım yapmanın, güler yüzlü ve sabırlı davranmanın, hastayı iyi dinleyerek yakınmaları doğru anlamanın, tedavinin ilk koşulu olduğunu düşünmektedir ve hedefi bilimsel gelişmelerden kopmadan tıbbi birikim ve klinik deneyimini kullanarak iyi hekimliği sürdürmektir.

Konum

Swap Start/End

Üye Yorumları

Bu tanıtım için henüz üye yorumu yok
Web sitemizde bir hesabınız hala yok mu? Bir hesabınız var ise yada Hesap oluştur