fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

werbung3

TÜRKİYE’DE TEDAVİ OLANAKLARI

MOTİVASYON

İnsanlık tarihinin son 30 yılına IT damgasını vurmuştur. Günlük yaşantımızda, kullandığımız her cihazda yazılım mevcuttur. Bu durum özellikle bilginin paylaşılması, dağıtımı ve gösterimi konularında en üst seviyededir. Bunu aşağıdaki grafikte çok iyi görmek mümkündür. Grafik 50 milyon insana ulaşma zamanını kullanılan yönteme göre göstermektedir:

 image003

Kaynak: www.statista.com

Grafikte görülen sonuç radyonun 50 milyon kullanıcıya ulaşma süresinin 38 yıl, Televizyonun 13 yıl, Facebook’un 1 ve Twitter’in ise 0,75 yıl sürdüğüdür ve bu IT’nin önemini bir kez daha gözler önüne koyar.
Sağlık turizminin bir şartı yüksek kalitede tesis, uzman eleman ve servis sunmak olduğu gibi hastalara ulaşmak, onları bilgilendirmek ve yurt içine çekmektir. Ne zamanki konu bilgilendirmeye geliyor ise o noktada IT çok önemli rol oynar.

ALMANYA’NIN ÖZEL DURUMU

Sağlık Turizmi hakkındaki istatistikler, rakamlar ve analizleri birçok dokumanda bulmak mümkündür. Bu bilgileri tekrar etme gereksinimi duymuyorum. Ama yurt dışında yaşayan ve bir Alman işyerinde çalışan kişi olarak durumu kendi bakış açımdan değerlendirmek istiyorum. Bu anlamda Almanları örnek alarak yabancıların kendi ülkeleri dışında tedavi olma konusuna nasıl yaklaştıklarını ifade edeceğim. Öncelikle Almanların bazı özelliklerini sıralamak istiyorum:

  • Almanların ekonomik durumları diğer ülkelere kıyasla daha iyidir.
  • Almanlar hayatın her alanında kaliteye önem verirler.
  • Almanların eğitim seviyesi ve teknolojiyi kullanma oranları çok yüksektir.
  • Almanlar araştırmayı, planlamayı ve karşılaştırmayı çok severler. Sürprizlerden (olumlu ya da olumsuz) hoşlanmazlar
  • Almanlar tecrübe aktarımına çok önem verirler. Bu anlamda alacakları bir kararda bu işi yaşamış örnek kişilerin görüşleri oldukça etkilidir.

Almanya’nın Türkiye Sağlık Turizmindeki özel bir konumu vardır:

  • Almanya’da 3 milyon Türk yaşamaktadır. Bunların her gün milyonlarca Alman’la bağlantısı olmaktadır. Bu tanıtım ve bilgi aktarımı için bulunmaz bir kaynaktır.
  • 3 milyon Türk’e ulaşmak için dil sorunumuz yoktur. Ayrıca bu Türkler her yıl defalarca kez Türkiye’ye gelmektedirler.
  • Almanya’daki Türkler tedavilerinde Türkiye’yi tercih etmektedirler. Bu sayede var olan hastaneleri, tedavi yöntemlerini ve uzmanları görme şansları olmaktadır.
  • Almanya Türkiye arasında ulaşım çok kolaydır. Her gün onlarca uçak seferi olmaktadır. Yolculuk 2-3 saat arasındadır.
  • Almanlar Türkiye’ye turist olarak zaten gelmektedirler.
  • Diğer Avrupa ülkelerindeki insanlar da Almanların hareketlerinden etkilenecektir. Bu etkilenme bir Almanın bir İtalyan’dan etkilenmesine oranla çok daha yüksektir.
  • Yabancı dil olarak Almanca Türkiye’de oldukça yaygındır ve dil bilen personel bulmak çok kolaydır.

Bütün bu bilgiler ışığında Almanya ve orada yaşayan Türkler üzerine yapılacak projeler kanımca doğru yatırımlardır.

PROJE

WWW.TURKİYEDE-TEDAVİ.COM

Yaklaşık 5 yıllık bir geçmişe sahip olan www.doktolar.de web sitesi, bugün yıllık 100.000’nin üzerinde ziyaretçi sayısıyla Almanya’nın en büyük Türk sağlık sitesi halini almıştır. 11.000’nin üzerinde Facebook takipçisi siteye yeni üye olan doktorları, sağlık makalelerini ve yenilikleri site üzerinden takip etmekte ve kendi sorunlarına tedavi imkânlarını araştırmaktadır. En çok ilgi çeken alanlardan birisi de Türkiye’deki tedavi imkânlarıdır. Almanya’da yaşayan 3 milyon civarındaki Türk ki bu rakam tüm Avrupa’da 5 milyonun üzerindedir, birçok sağlık sorunun çözümünde Türkiye’yi tercih etmektedir. Türkiye’nin sağlık turizminde en büyük oranı oluşturan yurt dışındaki Türklerin en temel sorunu, almak istedikleri hizmet alanlarında var olan doktor, hastane, otel veya kurumların varlığını topluca ve kolayca bulamamalarıdır. www.doktorlar.de web sitesine gelen soru ve istekler genelde hep bu yöndedir. Hastaların izledikleri tek yöntem Google’a girip arama yapmak ve çıkan ilk 10-15 sonuca göre hizmet verenlerle iletişime geçmektir. Bu durum doktor, hastane ve otellerin binlerce avro harcayarak Google reklam vermelerine, SEO (arama motoru optimizasyonu) yaptırmalarına neden olmakta ve ortaya haksız bir rekabet çıkmaktadır.

Türk hastalara, Türkçe olarak aradıkları hizmet dallarında tek tıklama ile doktor, hastane ve otelleri gösterebilecek bir web sitesi geliştirmiş bulunmaktayım. Bu web sitesi sağlık turizmini hedef alan tüm kurum ve kuruluşları tamamen ücretsiz tanıtacak bir altyapı ve teknolojiye sahiptir. Hastaneler, doktorlar, medikal şirketler, termal oteller, SPA ve wellness merkezleri, sağlık turizm şirketleri, tıp/branş merkezleri ile yaşlı ve engelli tedavi merkezlerinin web sitesi içinde rahatça bulunmaları mümkündür.

 image004

Ek olarak hastaların en çok aradıkları özellik olan hizmetlerine göre arama yapma imkânı da sunulmuş, hastalar diş tedavileri, estetik & güzellik, göz tedavileri, saç tedavileri, radyoloji tedavileri, desteklenen yabancı diller, ek hizmetlerde hangi kurum ve kuruluşların çalıştığını görme imkânına sahip olmuşlardır.

image005

Bu hizmet alanları üyelerin isteği doğrultusunda kolayca geliştirip genişletilebilirler.

Web sitesi üye olmak istiyenlere hiçbir yardım almaya gerek kalmadan kendi başlarına online üye olma ve profil oluşturma imkanı sunmaktadır. Üye profilleri web sitesi ziyaretçileri için gerekli tüm bilgileri içermektedir. Bu bilgiler arasında iletişim bilgileri, sosyal medya bilgileri, akademik çalışma bilgileri, verilen hizmetler, fotoğraflar, videolar, harita üzerindeki konum bilgileri (var ise Google’un sunduğu street view görüntüleri), hava alanına uzaklık bilgileri örnek olarak sayılabilir.

image006 image007

www.turkiyede-tedavi.com web sitesi ziyaretçilere üye bilgileri sunan bir rehber sayfası olması yanında sağlık makaleleri, önemli haberler ve yenilikleri de yayınlamaktadır. Bu yayınlar lisanslı satın alınmış resimlerle süslenerek ziyaretçilerin ve sosyal medya takipçilerimizin dikkatlerini çekicek bir şekilde anında Google ve Facebook’da duyurulmaktadırlar.

image008

Okuyucuların makaleleri kolayca değerlendirmeleri Google tarafından kabul görüp arama sonuçlarına yansıtılmaktadır.

image009

www.turkiyede-tedavi.com sitesi arama morları için tamamen optimize edilmiş, günlük olarak Google’la okutulan, çok geniş kelime aralığına sahip olan bir web portalidir. Bunun yanında hedef kitle olan Almanya’daki Türklere hitaben hazırlanmış birçok web sitesi ziyaretçi aktarımı ve tanıtım yapmak için kullanılmaktadır. Sitenin mobil cihazlardan görünümü başka bir dizayn ile en uygun hale getirilmiştir.

image010

KARŞILAŞTIRMA

www.turkiyede-tedavi.com ziyaretçilerine üyeleri karşılaştırma imkânı sunan ilk ve tek web sitesidir:

image011