fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

Dental İmplant

Dental İmplant

İmplant kaybedilen dişin yapay olarak yerine konulması olarak tanımlanabilir. Bu tek diş eksikliklerinin yanı sıra çok sayıda diş eksikliği veya tam dişsizlik durumlarında implant uygulamaları ile dişsizliğin getirmiş olduğu fonksiyonel ve estetik sorunlar ortadan kaldırılmaktadır. Gelişen implant teknolojileri ile bugün hemen her vakada implant uygulamak mümkün hale gelmiştir. 

Kimlere uygulanabilir? 

implant vidaları belirli kalınlığı ve genişliği olan yapılardır. Bu nedenle implant konulması öngörülen bölgede, çene kemiğinin, bu implant vidasını kabul edecek yükseklik ve genişliğe sahip olması gerekmektedir. Varolan kemiğin kalitesi de implant başarısını etkileyen faktörlerden birisidir. Ayrıca tedaviden önce ve implant ağızda kaldığı sürece dişetlerinin tamamen sağlıklı olması gerekmektedir. Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece implant uygulamasını engelleyecek bir üst yaş limiti yoktur ancak kemik gelişimi tamamlanmamış çok genç hastalara uygulanması tercih edilmeyebilir.

Avantajları

a) Alt çenede tamamen dişlerini kaybedip protez taşıyan hastalar: Bu hastalar protezin hareketine bağlı olarak sürekli ağrıdan (vuruk) ve iyi çiğneyememekten şikayetçidirler. Bu şikayet zaman içinde proteze destek olan kemik dokunun erimesi ile daha da artar hale gelir. Bu tip hastalarda implant tedavisi yukarıdaki tüm şikayetleri ortadan kaldırdığı gibi kemiğin erimesini de durdurmaktadır.

b) Üst çenede tamamen dişlerini kaybedip protez taşıyan hastalar: Üst protezler alt çene protezlerine oranla daha stabil olsalar da protezin damağı kapatan tasarımı tat alma duygusunu azaltıp mide bulantısına neden olabilmektedir.

c) Alt ya da üst çenede dişlerinin bir kısmını kaybetmiş hastalar: Bu hastaların şikayeti kancalarla tutunan protezin çirkin görüntüsü, ya da köprü yapılabilmesi için sağlam dişlerini kestirme zorunluluğu olarak sayılabilir.

d) Tek dişini kaybetmiş hastalar: Bu hastalar tek bir dişin restorasyonu için en az komşu iki dişi feda etmek zorunda olan hastalardır. Tek bir implant'ın yerleştirilmesi komşu dişleri kurtardığı gibi daha estetik ve fonksiyonel sonuçların ortaya çıkmasına da neden olur.

Tedavi ve konaklama Süresi Nedir?

İmplant için 3 günlük tedavi süresi gerekmektedir. Implantın ilk aşamasından sonra 3-6 ay içerisinde son işlemle tedavi tamamlanır. Bu nedenle hastaya yapılacak ilk operasyondan sonra hastanın 1 günlük tamamlayıcı operasyona ihtiyacı vardır. İlk operasyondan sonra hastaya doktorun uygun gördüğü takdirde geçici protez yapılabilir.

Fiyat

Tedavinin fiyatlandırması yapılacak işleme, kullanılan malzeme kalitesine göre değişmektedir.

Garanti

Hastaya uygulanacak implantın markasına göre değişir. Örneğin Straumann implant için ömür boyu garanti verilirken Alfa Gate implant için bu süre minimum 10 yıl olmaktadır.

Tam seramik dişler
Medikal Ürünler

İlgili Makaleler

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.turkiyedetedavi.com/