fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

AĞIZ DİŞ SAĞLIĞININ GENEL SAĞLIĞIMIZA ETKİSİ

Değerli okurlarımız,bir yazımızda daha sizlerle beraber olmanın haklı mutluluğu içindeyim

Ağız ve diş sağlığımız ile ilgili sorunlarımız yaşamımızda öncelikli olarak yer alması gerekirken, her zaman en sona bırakılmakta ağrı yapana kadar bekletilmektedir. Toplum olarak ağız diş sağlığı anlayışımızın tamamen değişmesi zorunluluk haline gelmiştir.     Toplumların gelişmişlik düzeyleri sadece ekonomileri ya da kişi başına düşen gelir oranları ile değil, eğitim ve sağlık ölçütleri de göz önünde tutularak değerlendirilmektedir. Ülkemizde ise ağız ve diş sağlığına yeteri kadar önem verilmemesi, önemli bir toplum problemi olarak gözlenmektedir. Öncelik tanınan sağlık sorunları ile beraber vücut sağlığının bir parçası olan ağız ve diş sağlığı korunmadığında birçok hastalık da beraberinde gelmektedir.

Bireylerin tam fiziksel sağlığı ve psikolojik sağlığı tüm organların sağlığı ile mümkündür.  Fakat ağız ve diş sağlığı bireyler tarafından hayati tehlike oluşturmadığı düşünülerek pek de fazla önemsenmeyen bir konudur.

Ağız ve dişlerin sağlıksız olduğu durumlarda vücudun birçok bölümü olumsuz etkilenir. Basit bir çürük vücudun diğer bölgesindeki organlarda enfeksiyona ve dolayısıyla çeşitli hastalıklara yol açmaktadır. Dişlerdeki çürük olayı diş enfeksiyonu ile kana, kan yolu ile de vücudun çeşitli yerlerine yerleşebilir. Dişten dolayı kalp, sindirim sistemi, dolaşım sisteminde çeşitli rahatsızlıklar oluşmaktadır

Ağız içerisinde ki her tür enfeksiyon vücudun her hangi organına gidip orada hastalığa yol açabilir.

Toplumumuzda malesef ağız ve diş sağlığının, genel sağlıktan ayrı bir şey olduğuna dair bir algı oluşmaktadır. Ancak ağız ve diş sağlığı genel sağlığını oldukça etkilemektedir. Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığın ayrılmaz bir parçasıdır. Diş etlerimizle, yumuşak ve sert dokularımızın vücudun diğer organlarıyla kan dolaşımı üzerinden bağlantısı var. Dolayısıyla ağız içindeki her tür enfeksiyon vücudun her hangi diğer organına gidip orada hastalığa yol açmasına sebep olabilir. Vücudumuzun her hangi bir yerinde ki enfeksiyonunun mesela kalp, mide veya böbrekteki bir enfeksiyonun da ağız bölgesine gelerek orada yumuşak dokuları hasta etmesi, iltihaplanması da söz konusu olabilir.

 

SAĞLIKLI DİŞLER, KALP, DİYABET VE ÜST SOLUNUM YOLU GİBİ HASTALIKLARDAN KORUR

Son yapılan bilimsel araştırma sonuçlarına göre, bulaşıcı olmayan diyabet, kan şekeri, göğüs, kalp ve kanser gibi hastalıkların, ağız ve diş hastalıklarıyla benzer risk faktörlerine sahip olduğu, sağlıklı diş ve diş etinin, bu tür hastalıklara karşı koruyucu olduğu söylenmektedir.

 

 

Hepinize sağlıklı dişler ve gülüşler dilerim...

AĞIZ KOKUSU,SEBEPLERİ VE KORUNMA YOLLARI
Oral Diagnoz ve Radyoloji
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.turkiyedetedavi.com/