fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

Aşılamada Sperm Kalitesi Önemli Midir?

Eğer erkeğin spermlerinin sayı ve hareketi çok düşük ise; aşılamadan beklenecek fayda çok azdır. Bu sayı ve hareketlilik konusunda tam bir fikir birliği olmasa da, genellikle kabul gören görüş erkeğin spermlerine yıkama işlemi uygulandıktan sonra, ileri doğru hareketli sperm oranının en az ml’de 1 milyonun üstünde olması gerektiğidir. Diğer önemli bir konu da spermlerin şekil bozukluklarıdır. Aşılama öncesinde yapılan spermiyogram değerlendirmesine göre; normal görünümlü sperm sayısının en az % 4-5 olması gerekmektedir.
  39599 Tıklanma
  0 yorum
39599 Tıklanma
0 yorum

Aşılama En Fazla Kaç Kere Yapılabilir?

Deneme sayısı uygulama nedenine, çiftin ihtiyaçlarına ve ekonomik durumuna göre ayarlanır. Elbette bu işlemin yapılabilmesi için, en az bir tüpün açık olması şarttır. Dolayısıyla aşılama işleminden önce rahim filmi çekilmesi de gereklidir. Günümüzde kabul edilen görüş, en fazla 3 kez aşılama yapılmasıdır. Aşılamadan fayda göreceği düşünülmeyen, ya da 2-3 kez aşılama yapılmasına rağmen gebelik oluşmayan kişiler, tüp bebek tedavisine yönlendirilmelidir.
  38983 Tıklanma
  0 yorum
38983 Tıklanma
0 yorum

Mikroakışkan Sperm Ayıklama Çipleri

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, her 6-7 çiftten biri çocuk sahibi olmak için tıbbi yardıma ihtiyaç duyar. Çocuk sahibi olamayan çiftlerin üçte biri sadece erkek faktörü kaynaklıdır. Yardımcı üreme tedavilerinin bütün yaklaşımları arasında hücre içi sperm enjeksiyonunun (ICSI), erkek kısırlığına en iyi çözüm olduğu belirlenmiştir. ICSI tedavisinin en büyük başarısının en sağlıklı spermi seçmekten geçtiği gebelik oranlarıyla da ortaya konmuştur. In vitro fertilizasyonda (IVF) ve ICSI tekniklerinde sperm seçme parametreleri spermin hareketliliği ve morfolojisidir. Ancak kullanılan standart tekniklerin bu parametrelere sahip spermleri seçmede yetersiz oldukları ortaya çıkmıştır. Ayrıca yoğunluk farkına bağlı olan ayrıştırma tekniklerinde de spermde DNA hasarı oluşturduğu tespit edilmiştir. Yüzdürme tekniği, sediment halindeki spermlerin arasından hareketli olanların yukarı, taze ortama yüzmesine dayalıdır. Bu tekniklerin ikisi de yüksek DNA hasarı oranına sahip semen örneklerinde yetersiz kalmaktadır. Mikroakışkan Sperm Ayıklama Çipleri; canlı, sağlıklı hücrelere fiziki zarar verebilecek teknikleri kullanmadan, morfolojik ve fizyolojik olarak daha iyi durumda ve DNA kırıklarının bulunma oranı...
Devamını okuyun
  8911 Tıklanma
  0 yorum
8911 Tıklanma
0 yorum

Aşılamanın Başarı Oranı Nedir?

Aşılama işleminin başarısı her bir deneme için % 10-15’ler civarındadır. Bu oranın daha fazla olmadığı aşılama yöntemine başlayan bütün çiftler tarafından bilinmeli ve gebelik oluşmadığında hayal kırıklığına uğramamalıdırlar.
  38558 Tıklanma
  0 yorum
38558 Tıklanma
0 yorum

Aşılama Hangi Durumlarda Uygulanır?

  Aşılama kolay, pratik, nispeten ekonomik bir işlem olduğu için pek çok durumda ilk tercih edilen yöntemdir. En sıklıkla: Düşük sperm sayısı veya düşük hareketlilik (Erkek faktörü),Kadında yumurtlamanın olmaması veya yetersiz olması (Ovulatuar Faktör),Açıklanamayan İnfertilite(Kısırlık),Rahim Ağzına ait problemler,Sperme karşı antikor varlığı (İmmünolojik İnfertilite),Cinsel işlev bozuklukları Ejakülasyon (boşalma) sorunu olan erkeklerde, aşılama zaman zaman başvurulan bir yöntemdir. Boşalma problemlerine; şeker hastalığı, MS, travma, retrograd ejakülasyon dediğimiz idrar torbasına spermlerin boşaldığı hastalık, mesane boynu operasyonları ve kullanılan bazı ilaçlar sebep olabilir. Aşılama her ne kadar basit bir işlem gibi görülse de mutlaka bu konuda tecrübeli bir jinekolog tarafından yapılmasında fayda vardır.  
  38221 Tıklanma
  0 yorum
38221 Tıklanma
0 yorum

Aşılama(ıuı) tedavisi nedir?

Aşılama(IUI) spermle yumurtanın birleşme şansını arttırmak için , fizyolojiyi desteklemek amacıyla yapılan bir işlemdir. Kadına verilen ilaç ya da iğnelerle, her ay kendiliğinden oluşan bir tane yumurtanın sayısı iki ya da üçe çıkarılır.Erkeğin spermleri, laboratuvar ortamında özel yöntemlerle yıkanıp hazırlanır.Spermlerin ileri hareketli olanları, küçük bir hacimde yoğunlaştırılır ve sperm dışındaki tüm sıvılardan uzaklaştırılır.Çatlama iğnesi ile yumurtaların çatlama zamanı ayarlanır.Hazırlanmış olan spermler rahim içerisine özel bir katater vasıtasıyla bırakılır. Böylelikle spermlerin gidecekleri yol kısaltılarak, yumurta ya da yumurtalara kolayca ulaşması sağlanır.
  37060 Tıklanma
  0 yorum
37060 Tıklanma
0 yorum

Aşılama Öncesi Yapılması Gereken Tetkikler Nelerdir?

Rahim ve tüplerin değerlendirilmesi için rahim filmi (HSG)Jinekolojik muayene,Yumurtalıkların kapasitesini değerlendirmek amacıyla hormon testleri,Bazı özel durumlarda tanısal laparoskopi veya histeroskopi yapılmaktadır.Spermiyogram
  36471 Tıklanma
  0 yorum
36471 Tıklanma
0 yorum

Infertilite (Kısırlık Nedir)?

 En az 1 yıl herhangi bir korunma yöntemi uygulanmaksızın, haftada 2-3 kere girilen cinsel ilişkiye rağmen gebelik elde edilmemesi infertilite yani kısırlık olarak adlandırılmaktadır. Her adet başına gebe kalma oranı genel popülasyon için % 15-20 civarındadır. Gebelik arzusunda olan her yüz çiftten %85’i birinci yıl sonunda bu arzusuna ulaşmaktadır. Eğer gebe kalınmamışsa bu durumun % 40’ında erkekte problem varken,%50’ınde ise kadına ait problemler vardır. Bazı çiftlerde ise hem kadın, hem de erkekte bir sebep bulunamamasına rağmen infertilite söz konusudur. Bu çiftler açıklanamayan infertilite olarak adlandırılırlar. 35 yaşın altında ve 12 aydan daha uzun süre korunmasız ilişkiye rağmen, 37 yaşın üzerinde ve 6 ay korunmasız ilişkiye rağmen, 40 yaşın üzerinde ve 3 ay korunmasız ilişkiye rağmen, Gebelik oluşmamışsa yardımcı üreme tekniklerine başvurulmalıdır. Gebelik oluşabilmesi için; Erkekte yeterli sperm üretilebilmesi ve bu spermlerin normal cinsel ilişki ile vajina içine bırakılabilmesi, Kadında yumurtlama ile atılan yumurtanın tüpe ulaşması, Tüplere ulaşan spermin yumurtayı dölleyebilmesi, Döllenen...
Devamını okuyun
  7880 Tıklanma
  0 yorum
7880 Tıklanma
0 yorum